kurča,
soľ, mleté čierne korenie, hrubá múka, 3 lyžice oleja, 40 g
masti, 50 g cibule, 100 g hríbikov, lyžička rajčiakového
pretlaku, 1 dl bieleho vína, 1 dl sladkej smotany, lyžička hladkej
múky, citrónová šťava, 3 lyžice koňaku
Očistené
a umyté kurča vykostíme, mäso pokrájame na kúsky, osolíme,
okoreníme, trochu posypeme hrubou múkou a z oboch strán prudko
opečieme na horúcom oleji. Na rozpustenú masť dáme nadrobno
pokrájanú cibuľu a opražíme do zlatožlta. Huby očistíme, na
sitku opláchneme studenou voodu, pokrájame na malé plátky, dáme
na cibuľu, osolíme, prilejeme víno a udusíme. Pridáme opečené
kurča, podlejeme horúcou vodou, pridáme lyžičku rajčiakového
pretlaku a udusíme domäkka. Potom prilejeme sladkú smotanu
zmiešanú s hladkou múkou, trochu povaríme, odložíme a nakoniec
ešte pridáme koňak a podľa chuti citrónovú šťavu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára