11. 9. 2016

Kurča na labužnícky spôsob

kurča, soľ, mleté čierne korenie, hrubá múka, 3 lyžice oleja, 40 g masti, 50 g cibule, 100 g hríbikov, lyžička rajčiakového pretlaku, 1 dl bieleho vína, 1 dl sladkej smotany, lyžička hladkej múky, citrónová šťava, 3 lyžice koňaku
Očistené a umyté kurča vykostíme, mäso pokrájame na kúsky, osolíme, okoreníme, trochu posypeme hrubou múkou a z oboch strán prudko opečieme na horúcom oleji. Na rozpustenú masť dáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme do zlatožlta. Huby očistíme, na sitku opláchneme studenou voodu, pokrájame na malé plátky, dáme na cibuľu, osolíme, prilejeme víno a udusíme. Pridáme opečené kurča, podlejeme horúcou vodou, pridáme lyžičku rajčiakového pretlaku a udusíme domäkka. Potom prilejeme sladkú smotanu zmiešanú s hladkou múkou, trochu povaríme, odložíme a nakoniec ešte pridáme koňak a podľa chuti citrónovú šťavu.

Žiadne komentáre: