5. 9. 2016

Kuracie závitky so syrom

400 g mäsa z kuracích pŕs a vykostených stehien, soľ, mletú červenú papriku,150 g eidamského syra, 100 g hydinovej šunky, lyžicu rastlinného tuku alebo oleja, zeleninový vývar, nadrobno posekanú petržlenovú vnať alebo pažítku
Vykostené kuracie mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, posypeme trochou mletej papriky, postrúhaným syrom a pokrájanou hydinovou šunkou. Na každý plátok dáme trocha rastlinného tuku, skrútime, previažeme niťou, vložíme do pekáča, ktorý sme vytreli rastlinným olejom, a prudko opečieme zo všetkých strán.Potom podlejeme zeleninovým vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka.Podávame posypané petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Vhodnou prílohou môže byť čerstvá zelenina alebo zeleninové šaláty.

Žiadne komentáre: