2. 9. 2016

Kapor zapekaný s parmezánom

600 g kapra, 120 g oleja, 2 dl vína, 2 vajcia, cibuľa, 20 g hladkej múky, šťava z citróna, 10 g sardelovej pasty, 30 g parmezánu, 20 g strúhanky, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ
Očisteného, vypitvaného a umytého kapra stiahneme z kože, vykostíme a pokrájame na menšie kusy. Z hlavy, kože, plutiev, vnútornosti a kostí uvaríme v mierne osolenom malom množstve vody silný vývar. Kúsky ryby osolíme a na časti oleja udusíme domäkka. Z múky a zo zvyšku oleja pripravíme zápražku, zalejeme vínom, rybím vývarom a vydusenou šťavou. Za stáleho miešania dobre povaríme. Do vychladnutej omáčky zamiešame žĺtky, citrónovú šťavu, sardelovú pastu, pridáme postrúhaný muškátový oriešok, mleté čierne korenie, dusené kaprie mäso a nakoniec sneh z bielkov. Zapekaciu misu naplníme zmesou, povrch posypeme postrúhaným syrom a strúhankou, uložíme na plech a dáme zapiecť do horúcej rúry.

Žiadne komentáre: