600
g kapra, 120 g oleja, 2 dl vína, 2 vajcia, cibuľa, 20 g hladkej
múky, šťava z citróna, 10 g sardelovej pasty, 30 g parmezánu, 20
g strúhanky, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ
Očisteného,
vypitvaného a umytého kapra stiahneme z kože, vykostíme a
pokrájame na menšie kusy. Z hlavy, kože, plutiev, vnútornosti a
kostí uvaríme v mierne osolenom malom množstve vody silný vývar.
Kúsky ryby osolíme a na časti oleja udusíme domäkka. Z múky a
zo zvyšku oleja pripravíme zápražku, zalejeme vínom, rybím
vývarom a vydusenou šťavou. Za stáleho miešania dobre povaríme.
Do vychladnutej omáčky zamiešame žĺtky, citrónovú šťavu,
sardelovú pastu, pridáme postrúhaný muškátový oriešok, mleté
čierne korenie, dusené kaprie mäso a nakoniec sneh z bielkov.
Zapekaciu misu naplníme zmesou, povrch posypeme postrúhaným syrom
a strúhankou, uložíme na plech a dáme zapiecť do horúcej rúry.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára