600
g kapra, 100 g koreňovej zeleniny, cibuľa, 6 zrniek celého
čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 3 klinčeky, bobkový
list, tymian, trocha postrúhanej citrónovej kôry, krv z kapra,
ocot, lyžica čučoriedkového lekváru, 25 g masti, 30 g olúpaných
vlašských orechov, 30 g hrozienok, 20 g cukru na karamel, 2 dl
červeného vína, soľ, cukor, 30 g hladkej múky
Do
nádoby s vodou dáme na kolieska pokrájanú cibuľu, koreňovú
zeleninu, čierne a nové korenie, bobkový list, klinčeky, tymian,
postrúhanú citrónovú kôru, krv z kapra, 2 lyžice octu a varíme
20 minút. Z cukru pripravíme karamel a pridáme k zelenine. Vložíme
na porcie pokrájaného kapra a prilejeme červené víno. Mäkkého
kapra vyberieme, základ zahustíme svetlou zápražkou z masti a
hladkej múky. Varíme 20 minút a rozmixujeme. Pridáme postrúhané
vlašské orechy, hrozienka, necháme zovrieť a vložíme naspäť
porcie kapra. Varíme 3 minúty a odstavíme. Potom dochutíme
cukrom, octom a osolíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára