5. 9. 2016

Kapor na červeno

600 g kapra, 100 g koreňovej zeleniny, cibuľa, 6 zrniek celého čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 3 klinčeky, bobkový list, tymian, trocha postrúhanej citrónovej kôry, krv z kapra, ocot, lyžica čučoriedkového lekváru, 25 g masti, 30 g olúpaných vlašských orechov, 30 g hrozienok, 20 g cukru na karamel, 2 dl červeného vína, soľ, cukor, 30 g hladkej múky
Do nádoby s vodou dáme na kolieska pokrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, čierne a nové korenie, bobkový list, klinčeky, tymian, postrúhanú citrónovú kôru, krv z kapra, 2 lyžice octu a varíme 20 minút. Z cukru pripravíme karamel a pridáme k zelenine. Vložíme na porcie pokrájaného kapra a prilejeme červené víno. Mäkkého kapra vyberieme, základ zahustíme svetlou zápražkou z masti a hladkej múky. Varíme 20 minút a rozmixujeme. Pridáme postrúhané vlašské orechy, hrozienka, necháme zovrieť a vložíme naspäť porcie kapra. Varíme 3 minúty a odstavíme. Potom dochutíme cukrom, octom a osolíme.

Žiadne komentáre: