5. 9. 2016

Dusený kapor podľa starej mamy

600 g kapra, 50 g údenej slaniny, 3 strúčiky cesnaku, ďumbier, 50 g oleja, 150 g cibule, 50 g olúpaných vlašských orechov, 40 g vykôstkovaných sušených sliviek, 50 g čerstvých hríbov, 1 dl červeného vína, bobkový list, mleté čierne korenie, klinček, 10 g postrúhanej chlebovej kôry
Porcie kapra prešpikujeme slaninou, potrieme rozotretým cesnakom zmiešaným s postrúhaným ďumbierom a osmažíme na oleji. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, orechy, slivky, víno, bobkový list, mleté čierne korenie, klinček, postrúhanú chlebovú kôru a prikryté dusíme domäkka. Po odstavení osolíme.

Žiadne komentáre: