11. 9. 2016

Druhy rýb

Lososovité: Losos – patrí medzi najkvalitnejšie ryby. Mäso má charakteristickú a lahodnú chuť. Môžeme ho kúpiť vcelku alebo ako rezne či filé.
Pstruh dúhový i pstruh obyčajný – majú ružovkasté až biele mäso s pevnou štruktúrou. Ideálne sú na pečenie, rýchle smaženie či restovanie, ale aj grilovanie.
Tresky: Treska obyčajná či treska škvrnitá – Sú zväčša príliš veľké na predaj vcelku. Dostaneme ich najčastejšie rozporciované na rezne alebo ako filé. Mäso je veľmi chutné, vhodné na grilovanie, smaženie, parenie, pečenie, vyprážanie.
Kaprovité: U nás veľmi rozšírená vianočná ryba s lahodným, oddeľujúcim sa mäsom. Mäso je vhodné na pečenie, varenie, obaľovanie a vysmážanie

Olejnaté: Makrely, slede, sardinky – sú charakteristické svojou chuťou aj hmotnosťou. Väčšina z nich váži menej než 500 g. Mäso je jemné, vhodné na vysmážanie, grilovanie, pečenie nad otvoreným ohňom.

Žiadne komentáre: