Lososovité: Losos
– patrí medzi najkvalitnejšie ryby. Mäso má charakteristickú a
lahodnú chuť. Môžeme ho kúpiť vcelku alebo ako rezne či filé.
Pstruh
dúhový i pstruh obyčajný – majú ružovkasté až biele mäso s
pevnou štruktúrou. Ideálne sú na pečenie, rýchle smaženie či
restovanie, ale aj grilovanie.
Tresky: Treska
obyčajná či treska škvrnitá – Sú zväčša príliš veľké
na predaj vcelku. Dostaneme ich najčastejšie rozporciované na
rezne alebo ako filé. Mäso je veľmi chutné, vhodné na
grilovanie, smaženie, parenie, pečenie, vyprážanie.
Kaprovité: U
nás veľmi rozšírená vianočná ryba s lahodným, oddeľujúcim
sa mäsom. Mäso je vhodné na pečenie, varenie, obaľovanie a
vysmážanie
Olejnaté: Makrely,
slede, sardinky – sú charakteristické svojou chuťou aj
hmotnosťou. Väčšina z nich váži menej než 500 g. Mäso je
jemné, vhodné na vysmážanie, grilovanie, pečenie nad otvoreným
ohňom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára