17. 1. 2017

Bravčové závitky s pečeňou

500 g bravčového mäsa, 50 g cibule, 200 g hlív, 100 g hydinovej pečene, tuk, žĺtok, 20 g múky, 150 ml smotany, 50 g tvrdého syra, soľ , karí korenie, olej
Umyté mäso pokrájame na väčšie tenké plátky alebo naklepeme, potrieme olejom, posypeme pochutinami a na 30 minút odložíme na chladné miesto. Očistenú cibuľu a hlivy pokrájame nadrobno, spolu s pečeňou opražíme, zmiešame so žĺtkom, ochutíme. Potom rozložíme na pripravené mäso, tvarujeme závitky, ktoré previažme niťou, posypeme pochutinami a múkou a na prudko rozpálenom tuku opražíme do červena. Podlejeme vodou a na miernom ohni dusíme pod pokrývkou do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, odstránime niť a uložme na plytkú misu. Šťavu zmiešame so smotanou, ochutíme. Závitky podlejeme šťavou, posypeme strúhaným syrom a zapečieme.

Žiadne komentáre: