31. 1. 2017

Mikuláš-recept

500 g hladkej múky., 250 g práškového cukru., 3 vajcia., 3 lyžice medu., 1/2 lyžičky sódy bikarbóny., 1/2 lyžičky škorice., štvrť lyžičky mletého anízu
Múku, cukor, sódu bikarbónu, škoricu a aníz spolu preosejete, pridáte rozohriaty tekutý med, rozšľahané vajcia a vymiesite hladké cesto, ktoré necháte odležať do nasledujúceho dňa. Potom z premieseného rozvaľkaného cesta vykrajujeme postavičky Mikulášov, ktorých si vopred vystrihneme z kartónu. Medovníčky kladiete na horúci vymastený plech a dáte ich piecť do predhriatej rúry (240 stupňov C). Upečené potrite rozšľahaným bielkom. Najprv časti, ktoré zostávajú biele, potom do zvyšku pridáte červenú potravinársku farbu a dokončíte ich.

Žiadne komentáre: