19. 1. 2017

Pizza PePro

400 g hladkej múky, 300 g polohrubej múky, 0,3 dcl jedlého oleja (Hera, bravč. masť), 40 g kvasníc, l kávová lyžica cukru, 2  kávové  lyžice soli, kečup a jedlý olej na natretie cesta
Z kvasníc, vody a cukru urobíme kvások (nakysne asi za 15 min.). Zmiešame obe múky, pridáme soľ, olej, kvások a zamiesime stredne tuhé cesto-približne ako na buchty. Kvalita cesta závisí na jeho dôkladnom vymiesení-až počuť praskať bubliny vzduchu.
Cesto necháme vykysnúť  na dostatočne teplom mieste (cca 1 hod.). Zároveň si pripravíme  prílohy, ktorými budeme pizzu pokrývať, vrátane syra, oleja a kečupu. Cesto po vykysnutí rozdelíme na 3 diely na dobre pomúčenej doske. Každý diel rozvaľkáme do tvaru kruhu na výšku asi 2-3 mm, potrieme  v šírke asi 2 cm od okraja olejom, v strede kečupom a pokrývame. Suroviny kladieme na cesto striedmo, aby pizza nebola mazľavá. Pizzu pečieme na suchom plechu posypanom múkou, v strede rúry, zapnutý vrch aj spodok,  pri teplote 200-300  C približne  7-9  minút.

Žiadne komentáre: