18. 1. 2017

Pečené diviačie stehno s horčicou

800 g diviačieho stehna bez kosti., 0,25 l vody., 0,2 l octu., mrkva., petržlen., 1/2zeleru., čierne korenie., nové korenie., 6 zrniek jalovca., bobkový list., 100 g údenej slaniny., soľ., 0,2 l červeného vína., pl horčice., zelená petržlenová vňať
Diviače stehno umyjeme a vložíme na 3 - 4 dni do nálevu, ktorý pripravíme z vody, octu, mrkvy, petržlenu, zeleru, čierného a nového korenia, jalovca a bobkového listu. Před prípravou mäso osušíme a opražíme na rozškvarenej slanine. Podlejeme červeným vínom a 10 minút podusíme. Potom pridáme zeleninu z marinády, podlejeme nálevom, prikryjeme a udusíme takmer do mäkka. Odkryjeme a dopečieme. Mäkké mäso potrieme horčicou a posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: