23. 1. 2017

Zdravá polievka s hlivami

1 kg mrkvy, 3 zemiaky, 200 g hlív, karfiol, petržlenová vňať, 4 smotany do kávy, soľ, olej
Hlivy umyjeme a pokrájame. Vložíme ich do rozohriatého oleja a krátko podusíme. Potom prilejeme približne 1 liter osolenej vody, vložíme do nej očistenú a nakrájanú mrkvu, zemiaky a karfiol. Varíme pomaly na miernom ohni. Keď je zelenina mäkká, vyberieme ju a rozmixujeme alebo dvakrát prepasírujeme cez sitko. Vrátime ju do vývaru a aspoň ručne dobre premiešame (vhodnejší je ručný elektrický ponorný mixér). Ku každému tanieru polievky patrí jedna smotana do kávy, ktorá ju pekne ozdobí. Navrch nasypeme posekanú petržlenovú vňať.

Žiadne komentáre: