23. 1. 2017

Hlivová polievka s haluškami

300 g hlív, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 väčšia mrkva a petržlen, 2 väčšie zemiaky, mleté čierne korenie, soľ, sladká paprika, hladká múka, olej, vegeta, petržlenová vňať
Halušky : polohrubá múka, vajce, voda, soľ. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na rezance nakrájanú hlivu, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Zalejeme požadovaným množstvom vody, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu a petržlen. Keď je zelenina mäkká, z oleja, hladkej múky a sladkej červenej papriky si pripravíme zápražku, ktorú vlejeme do polievky. Pripravíme si cesto na halušky, ktoré zavaríme do hotovej polievky. Keď sú halušky uvarené, polievku ochutíme vegetou, prelisovanými strúčikmi cesnaku a napokon posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: