18. 1. 2017

Kozácke rezne

500 g baranieho mäsa., cibuľa., pl masti., 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie., soľ., strúhanka., 4 vjcia., hladká múka., 2 pl bieleho vína., tuk na vyprážanie
Baranie mäso pokrájame. Nadrobno posekanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotretý cesnak, mleté čierne korenie, soľ, vajcia a podľa potreby strúhanku. Vymiešame spolu s mletým mäsom a sformujeme rezne, ktoré obaľujeme v cestíčku. Cestíčko pripravíme z vajec, hladkej múky a bieleho vína. Vyprážame na rozohriatom tuku po obidvoch stranách. Podávame so zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou. Kozácke rezne môžeme podávať aj v paradajkovej omáčke s chlebom.

Žiadne komentáre: