26. 1. 2017

Viedenský cestovinový šalát

200 g motýlikových rezancov,200 g tenkých viedenských párkov,150 sladkokyslých uhoriek (kvasené uhorky),100 g tvrdého syra,150 g kompótového ananásu,1 hlávky šalátu,150 g mrazeného hrášku, 100 g majonézy (kyslá smotana),100 g kyslej smotany,1 lyžica horčice,čierne korenie mleté, soľ
Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy. Pridáme na tenké kolieska nakrájané viedenské párky a sladkokyslé uhorky, na jemné kocky nakrájaný alebo na hrubo nastrúhaný tvrdý syr, odkvapkané kocky ananásu, na pásiky nakrájaný hlávkový šalát a uvarený mrazený hrášok. Majonézu prešľaháme metličkou so kyslou smotanou, 1 lyžicou horčice, štipkou čierneho korenia a soli, 1 lyžicou nálevu z ananásu, 1 lyžicou nálevu z uhoriek, vlejem do šalátu, zľahka premiešame a necháme chvíľu preležať v chlade.

Žiadne komentáre: