19. 1. 2017

Plnený červený melón

6 listov bielej zelatiny, 1 maly cerstvy melon, 500 g broskyn, 2-3 lyzice citronovej stavy, 2 lyzice javoroveho sirupu, 2 lyzice pomarancoveho likeru
Zelatinu namocime do studenej vody. Melon rozpolime, a ostrou lyzicou vyskrabeme jadierka, pricom nechame co najviac duziny. Okraje mozeme ozdobit sikmymi rezmi. Polovice otocime a nechame odkvapkat. Broskyne zalejeme vriacou vodou a nechame stat 4 minuty. Potom ich vyberieme, olupeme a rozpolime. Duzinu spolu s citronovou stavou, javorovym sirupom a pomarancovym likerom zmixujeme. Zelatinu rozpustime na miernom ohni a po lyzickach pridame broskynovy sirup. Zmesou naplnime polovice melonu, zakryjeme foliou a aspon 6 hodin nechame v chlade. Rozporcovany melon servirujeme na ladovych kockach.

Žiadne komentáre: