17. 1. 2017

Bravčové závitky s hráškom

600 g bravčového stehna, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 cibuľa, 150 g hlív, drvená rasca, 1 dl mäsového vývaru, 150 g hrášku, 80 g tvrdého syra
Bravčové stehno rozrežeme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané hlivy, osolíme, posypeme rascou a krátko podusíme. Na každý rezeň dáme plnku, zvinieme a upevníme špáradlom alebo zviažeme niťou. Závitky opražíme na malom množstve oleja, podlejeme vývarom a dusíme do polomäkka. Pridáme hrášok, podľa potreby podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Pred podávaním posypeme strúhaným syrom a necháme trochu prehriať.

Žiadne komentáre: