divá
kačica, 250 g teľacieho mäsa, kačacia pečeň, žalúdok a srdce,
soľ, mleté čierne korenie, vajce, 50 g údenej slaniny, hlávkový
šalát, rajčiaky, uhorka, reďkovka
Odležanú,
očistenú a vypitvanú kačicu prerežeme cez chrbticu a uvoľníme
tak, aby sme mohli vyberať kosti. Potom ju rozložíme a z oboch
strán nasolíme a okoreníme. Surové teľacie mäso zomelieme s
kačacou pečeňou, žalúdkom a srdcom. Pridáme soľ, mleté čierne
korenie, vajce a na kocky pokrájanú údenú slaninu. Touto plnkou
kačicu natrieme, zavinieme do kotúča a zaviažeme tak, aby vznikla
roláda, ktorú vložíme do obrúska. Dobre zaviažeme a necháme 2
hodiny variť. Po vychladnutí ju rozbalíme a nakrájame ako
tlačenku. Ozdobíme ju listmi šalátu, rajčiakmi, uhorkou a
reďkovkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára