13. 1. 2017

Sviatočná roláda

1 kg bravcoveho masa, 1 l mlieka alebo sladkej smotany, 2 sterilizovane kapie, 2 sterilizovane uhorky, 2 mrkvy, 200 g oravskej slaniny, 4 parky, 200 g syra na struhanie, 5 vajec, sol, korenie, mlete cierne korenie a alobal
Maso zomelieme. Do mlieka alebo smotany pridame sol a mlete cierne korenie a zamiesame. Tuto zmes nalejeme do pomleteho masa a rukou spracuvame na hustu masu asi 10 minut. Na vymasteny alobal rozotrieme vacsiu polovicu masy - na masu poukladame pasiky slaniny, kapie, uhoriek a posypeme struhanym syrom. Potom rozotrieme zvysok masy- na masu poukladame pasiky uhoriek a mrkvy, na to rozotrieme zvysny syr zmiesany s vajickami a na vrch ulozime parky. Musi to mat tvar pyramidy, aby sme to mohli dobre zrolovat. Celu masu zrolujeme, zabalime do dalsej vrstvy alobalu a pecieme v pekaci s vodou do polovice vysky rolady. Po upeceni alobal stiahneme a roladu nakrajame na platky. Rolada ma v reze pekne farebnu mozaiku. Podavame teple s opekanymi zemiakmi a uhorkovym salatom, za studena s ciernym chlebom.

Žiadne komentáre: