17. 1. 2017

Hovädzie stehno v hlivovej omáčke

600 g hovädzieho stehna, olej, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 4 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, 200 g hlív, 2 dl smotany, 1 lyžica hladkej múky, cukor, 1 citrón.
Stehno pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme. Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a krátko opražíme. Podlejem vodou, pridáme nové korenie, bobkový list a prikryté dusíme do polomäkka. Očistené huby pokrájame na hrubšie plátky, pridáme k mäsu, podľa potreby podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Udusené mäso vyberieme, šťavu zahustíme smotanou premiešanou s hladkou múkou, ochutíme cukrom, šťavou z citróna a premiešame. Mäso vložíme späť do omáčky a podávame s uvarenou cestovinou.

Žiadne komentáre: