17. 1. 2017

Bravčové rezne s hlivou

20 g masla, 1 malá cibuľa, 200 g hlív, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 1 lyžička maizeny, trošku mlieka, 500 g bravčového mäsa zo stehna, hladká múka, 1 vajce, 2 lyžice mlieka a strúhanka na obaľovanie rezňov , olej na vyprážanie.
V panvici na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a na malé kúsky nakrájané hlivy, soľ, mleté čierne korenie a prikryté dusíme. Keď sú hlivy mäkké, zahustíme ich vajcom a maizenou, rozpustenou v troške mlieka. Zmesou natrieme naklepané a osolené rezne, preložíme ich na polovicu, obalíme v múke, vo vajíčku rozhabarkovanom v mlieku a v strúhanke. Vypražíme ich na rozpálenom oleji po obidvoch stranách. Podávame so zemiakovými hranolkami.

Žiadne komentáre: