2. 6. 2012

Karfiol zapekaný so zemiakmi

1 karfiol., 200 g zemiakov., 1 malá cibuľa., 20 g masla., 5 g hladkej múky., 1 dl egalizovaného mlieka., 1 žĺtok., 20 g tvrdého syra., voda., soľ., 
Karfiol aj zemiaky uvaríme každé samostatne do mäkka. Na masle opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, zaprášime múkou, opražíme, zriedime mliekom, v ktorom sme rozmiešali žĺtok, a povaríme. Po odtiahnutí z platne primiešame polovicu strúhaného syra. Misu z ohňovzdorného skla vymastíme maslom a uložíme do nej vrstvu zemiakov, pokvapkáme omáčkou, na to dáme vrstvu karfiolu a opakujeme, až kým nespotrebujeme všetky suroviny. Prelejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme maslom a zapekáme v horúcej rúre.
(2 porcie / 1 porcia 942 kJ - 225 kcal., B - 9,0 g., T - 13,0 g., S - 18,0 g) 

Žiadne komentáre: