24. 6. 2012

Kapor na rasci

400 g kapara., 20 g slnečnicového oleja. 10 g hladkej múky., 5 g masla., 1/2 citróna., rasca., zelená petržlenová vňať, vývar., soľ., 
Očisteného, umytého a osušeného kapra pokrájame na porcie, posolíme, posypeme rascou zomletou nahrubo, posypeme múkou a na rozohriatom oleji upečieme z oboch strán do zlata. Kúsky upečenej ryby vyberieme z panvice na horúci tanier, prebytočný tuk zlejeme, výpek podlejeme malým množstvom vývaru, pridáme maslo a trochu zomletej rasce a krátko povaríme. Na tanieri polejeme rybu šťavou, ozdobíme lístkom petržlenovej vňate a každú porciu kolieskom citróna.
(2 porcie / 1 porcia 1298 kJ - 310 kcal., B - 30,0 g. T - 18,3 g., S - 3,0 g)  

Žiadne komentáre: