17. 6. 2012

Bravčové na smotane

500 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 30 g slaniny, 40 g masti, 20 g zeleru, 30 g petržlenu, 30 g mrkvy, cibuľa, veľká lyžica hladkej múky, 2,5 dl kyslej smotany 
Mäso umyjeme, osolíme, okoreníme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Na masti umyjeme pokrájanú zeleninu, pridáme cibuľu a mäso na tomto základe opečieme. Potom podlejeme horúcou vodou a dusíme do polo mäka. Potom mäso dopečieme v rúre. Mäkké mäso vyberieme, šťavu so zeleninou zlejeme do nádoby, v ktorej sme rozšľahali smotanu s múkou a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Hotové prelisujeme a podávame s mäsom pokrájaným na porcie. Ako príloha sa hodia zemiakové krokety a rôzne knedle.

Žiadne komentáre: