4. 7. 2009

Baraní pilav

Suroviny: 40 dag baranieho mäsa, 6 dag masti, 18 dag ryže, 4 dag cibule, 4 dag rajčiakov, 3 dag parmezánu alebo iného tvrdého syra, soľ, červená paprika, čierne korenie, zelený petržlen, voda 

Postup: Na masti zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso pokrájané na kocky, červenú papriku, tlčené čierne korenie, soľ, podlejeme vodou a dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme ryžu sparenú horúcou vodou, všetko zalejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka. Hotové rizoto natlačíme do naberačky, vyklopíme, posypeme postrúhaným syrom, ozdobíme zeleným petržlenom a rajčiakmi pokrájanými na kolieska alebo krížalky.Podávame so šalátom alebo uhorkou.

Žiadne komentáre: