6. 5. 2013

Tradičné thajské kari

1 dcl oleja, cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 750 g umytých kráľovských kreviet, kurkuma, chili papričky, citróny, 3 dcl paradajkového pyré, koriander

Vo woku zohrejeme 1 dl olivového oleja. Zosklovatíme na ňom 1 nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme 4 strúčiky rozotretého cesnaku a lyžičku nastrúhaného zázvoru a po ďalšej minúte aj 750 g umytých kráľovských kreviet. Za stáleho miešania opekáme na silnom ohni asi 5 minút. Potom ku krevetám prisypeme 2 lyžičky kurkumy alebo indického kari korenia, 2 nakrájané a odzrnené chili papričky hrsť nasekaného čerstvého koriandra (ak použijeme sušený, stačí menej). Premiešame a pridáme z 1-2 citrónov alebo limetiek. Osolíme a chvíľu dusíme. potom pridáme 3 dcl paradajkového pyré a rovnaké množstvo kokosového mlieka.. Necháme zovrieť a povaríme asi 5 minút. Podávame s bielou ryžou.

Žiadne komentáre: