20. 5. 2013

Teľací rezeň so syrom a šunkou

600 g teľacieho mäsa zo stehna, 80 g šunky, 80 g ementálu, 2 vajcia, 5 cl mlieka, 150 g strúhanky, 50 g hladkej múky, 30 g masla, 200 g oleja, soľ, citrón

Pripravené mäso pokrájame na prieč vlákna na väčšie rezne, na tenko vyklepeme a osolíme. Na polovicu každého rezňa položíme plátok syra a šunky, druhou polovicou zakryjeme rezeň a naklepaním spojíme. Naplnené uzatvorené rezne obalíme v múke, rozšľahanom vajci s mliekom a v strúhanke a z obidvoch strán vypražíme na oleji do zlata. Keď sú rezne vypražené, potrieme ich. Pri servírovaní ozdobíme kolieskom citróna a podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: