9. 5. 2013

Jemný teľací guláš

1200 g teľacieho mäsa z pleca, 250 ml kyslej smotany, 500 g cibule, 150 ml oleja, 30 g mletej červenej papriky, čajová lyžička paradajkového pretlaku, 1000 ml mäsového vývaru (instant), 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice múky, majorán, mleté čierne korenie, soľ

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Opražíme na oleji, znížime teplotu, primiešame červenú papriku a pretlak. Zalejeme vývarom a varíme. Strúčiky cesnaku očistíme. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak a premiešame. Prikryjeme pokrievkou, necháme malý otvor na unikanie pary a pomaly dusíme na minime asi 40 minút. Mäso malým sitkom vyberieme z hrnca a odložíme na teplé miesto. Kyslú smotanu zatrepeme 2 lyžicami múky, vmiešame do omáčky a za stáleho miešania varíme asi 4 minúty. Pridáme mäso a varíme na minime ešte 5 minút. Podávame s kysnutou knedľou, prípadne varenými cestovinami a hlávkovým šalátom.

Žiadne komentáre: