9. 5. 2013

Prepečené bravčové rezne so šampiňónmi a syrom

1 kg bravčové rezne, 400 g šampiňóny, rastlinný olej, soľ, korenie, 2 lyžičky múky. 10 lyžíc vody, kyslá smotana, 2 lyžičky horčice, vorčesterská omáčka , lyžička posekaného tymiánu, 200 g syra 

Mäso pokrájame na plátky, v horúcom oleji opečieme, osolíme, okoreníme. Dáme na plech. Šampiňóny pokrájame na štvrtky, vo výpeku udusíme, posypeme múkou a zmiešame s vodou. Smotanu ochutíme horčicou , vorčesterskou omáčkou, soľou, korením a tymiánom a primiešame k šampiónom. Tie potom poukladáme na plátky mäsa, posypeme syrom a v predhriatej rúre pri 200 stupňov pečieme asi 15 minút, plynová rúra stupeň 3-4. podávame s opekanými zemiakmi a rajčinovým šalátom a smotanou a jogurtom.

Žiadne komentáre: