6. 5. 2013

Hovädzie filety so šampiňónmi

4 plátky po 125 g roštenky, maslo na pečenie, soľ, čerstvo pomleté biele korenie, mletá červená paprika. šťava: cibuľa, 250 g šampiňóny, 40 g masla, 2-3 korenisté kyslé uhorky, trocha vývaru, 150 g kyslej smotany, ocot, 40 g do peny vyšľahaného masla

Najprv pripravíme šťavu: Cibuľu pokrájame na drobné kocky, šampiňóny na plátky. Cibuľku speníme na horúcom masle, pridáme šampiňóny, spolu podusíme. Uhorky pokrájame na drobno a spolu s vývarom pridáme. Smotanu rozhabarkujeme s pretlakom a maizenou, prilejeme do šťavy a varíme asi 10 minút. Potom na masle pečieme mäso asi 3-4 minúty. Potom osolíme, okoreníme, nasypeme mletú papriku. Mäso dáme na predhriatu platňu a prikryjeme alobalom. Výpek zalejem trochou vývaru, pridáme pripravenú šťavu, všetko krátko povaríme a pridáme maslovú penu. Šťavu nalejeme na mäso. Podávame so zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: