9. 5. 2013

Držky na milánsky spôsob

1 kg držiek, 10 g údeného jazyka, 20 g parmezánu, 60 g margarínu, 60 g hladkej múky, 100 g cibule, 50 g paradajkového pretlaku, cesnak, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

V niekoľkých vodách dobre umyté držky nakrájame na menšie kusy a dáme variť. Po polhodinovom varení vodu z držiek zlejeme a varíme v čistej vode domäkka. Mäkké držky prepláchneme studenou vodou a nakrájame na rezance. Na tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zasypeme múkou a za stáleho miešania pražíme dočervena tak, aby sa cibuľa nepripálila. Primiešame paradajkový pretlak, zalejeme chladným vývarom a varíme asi 30 minút. Hotovú omáčku nalejeme na nakrájané držky, podľa chuti posolíme a okoreníme, povaríme, pridáme na rezance nakrájaný údený jazyk, nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať a podávame. Jednotlivé porcie posypeme nastrúhaným parmezánom.

Žiadne komentáre: