20. 5. 2013

Teľacie rezne na rímsky spôsob

4 tenké veľké teľacie rezne, soľ, korenie, 8 plátkov surovej šunky, 8 čerstvých lístkov šalvie, trochu múky na obalenie, 50 g masla premiešaného s olejom, 1 ČL bieleho vína na zaliatie

Tenké rezne rozdelíme na 2 kusy, ľahko osolíme a okoreníme, na každý plátok mäsa dáme 1 plátok šunky a položíme 1 lístok šalvie. So špáradlom spojíme ako tašku, ľahko obalíme v múke, prebytočnú múku odstránime a rezne na obidvoch stranách v horúcom oleji pečieme asi 8- 10 minút. Mäso potom vyberieme, dáme na horúcu misu. Výpek zalejeme vínom, trochu zvaríme a polejem mäso. Servírujeme s maslovými rezancami a čerstvým šalátom.

Žiadne komentáre: