11. 1. 2019

Avokádová zmrzlina s ovocím

2 mäkké avokáda., šťava z 2 citrónov., 2 štamperlíky bieleho rumu (alebo ovocného destiláru)., 150 g práškového cukru., 125 g šľahačkovej smotany., 250 g bobuľového ovocia (maliny., jahody., ríbezle)
Avokáda ošúpeme, jadrá vyberieme a dužinu v ručnom šľahači rozdrvíme. Ak je ovocie veľmi mäkké, môžeme ho pomliaždiť aj vidličkou. Citrónovú šťavu, rum a 125 g cukru postupne šľahačom rozmiešame. Šľahačku vyšľaháme do tuha a vmiešame do avokádovej kaše. Zmesou naplníme hlbšiu misku a zarovnáme. Dáme na dve – tri hodiny do mrazničky. Medzitým umyjeme ovocie a očistíme, posypeme zvyšným cukrom a prikryté vložíme do chladničky odležať. Hotovú zmrzlinu nakrájame na kocky a upravíme aj s ovocím do vychladených pohárov.

 

Žiadne komentáre: