13. 1. 2019

Tajomný kvasný nápoj kombuča

Japonci od nepamäti kombinujú so zeleným čajom druh ázijskej liečivej huby. Tento tajomný nápoj bol v Číne známy už r. 221 pred naším letopočtom. Kórejský legendárny liečiteľ Kombu ju priniesol do Japonska, kde po ňom dostala pomenovanie kombuča a rýchlo sa rozšírila ako liečivý a osviežujúci nápoj. Japonci sa v porovnaní s obyvateľmi priemyselných krajín Ázie, Európy a Ameriky dožívajú najvyššieho veku. Dnes sa tento účinný nápoj skúma aj inde na svete, a to najmä z hľadiska biologickej prevencie rakoviny. Výskum vychádza z toho, že silný účinok kombuče odstraňujúci jed z tela podporuje obranný systém a pri rakovinových ochoreniach spúšťa samoliečivý proces. Nemecký expert na kombuču Dr. Erich Rebholz, primár z Prírodného liečebného centra v Gaggenau, vo svojich vedeckých výskumoch dospel k zaujímavým výsledkom. „Kto pije kombuču, u toho sa zvýši vylučovanie takých jedov prijatých zo životného prostredia, ako sú ortuť, olovo alebo benzol.“ „Kyselina glukorónová obsiahnutá v kombuči prispieva k tomu, že sa vo zvýšenej miere vylučujú z tela splodiny látkovej premeny.“ „často vďaka kombuči vymiznú žalúdočné a črevné problémy, pocit plnosti, zápcha a plynatosť.“ Kombuču môžete pripraviť so zeleným a čiernym čajom. Listom čaju maté alebo bylinkovým čajom. Originálnu kobuču so zeleným čajom si môžete obstarať v lekárni, v obchode s prírodnými produktmi alebo v špecializovanej čajovej predajni. Nepite priveľa čaju tejto zázračnej huby! Odporúča sa malý pohár ráno nalačno, na obed po jedle a večer pred spaním. Kombuča by sa mala piť v rámci kúry, teda nie nepretržite.

Žiadne komentáre: