13. 1. 2019

Sorbet s citrónov

8 citrónov., 200 g cukru., 600 ml vody., šťava z pomaranča., 2 bielka., 50 g jemného kryštálového cukru
Cukor a vodu povaríme 5 minút. Citróny riadne umyjeme, vrch odrežeme a vnútro vydlabeme. Telá citrónov uložíme do chladničky. Dužinu zbavíme šupiek a roztlačíme ju na kašu. Z dvoch citrónov postrúhame kôru a spolu s citrónovou dužinou a pomarančovou šťavou dáme do cukrového nálevu. Zmes necháme prevrieť, potom ju prepasírujeme a dáme asi na hodinu do mrazáku. Bielky vyšľaháme na sneh, ktorý zmiešame z polozmrznutým sorbetom a kryštálovým cukrom. Potom naplníme zchladené vydlabané citróny. V chladničke vydržia aj niekoľko dní.

Žiadne komentáre: