18. 8. 2009

Syrové slimáčiky k vínu

Suroviny: 100 g údeného syra, 1 vajce na potretie, kvások zo 100 ml (20 g kvasníc a 1 kocka cukru), 250 g margarínu, 200 g hladkej múky, 300 g hrubej múky, 1 čajová lyžička soli  

Postup: Z múky, margarínu, pol lyžičky soli, 60 g nastrúhaného syra a z kvásku zamiesime cesto. Sformujeme ho do valca a rozrežeme na 6 dielov.Každý diel rozvaľkáme na okrúhlu placku a každú rozrežeme na 16 dielov. Každý diel od širšieho konca zvinieme a slimáčiky uložíme na suchý plech. Potrieme ich rozšľahaným vajcom, posypeme zvyškom nastrúhaného syra a osolíme zvyškom soli. Vo vyhriatej rúre upečieme do zlatohneda.Podávame k vínu.




Žiadne komentáre: