11. 1. 2019

Zmrzlinový šerbet

400 g jahôd., 3 PL mlieka., PL masla., bal. Cesta yufka (tenučké štrúdlové cesto)., 2 -4 PL cukru., 2 PL pomarančovej šťavy., práškový cukor na posypanie
Rúru predhrejeme na 200 stupňov C. Mlieko s maslom zohrejeme v malom hrnci. List cesta rozrežeme na 4 štvorce s hranou cca 12 cm. Cesto potrieme mliekovo – maslovou zmesou. Cesto natenko posypeme 2 PL cukru. Cestom vyložíme 4 formičky, aby vznikli malé misky. Pečieme asi 10 minút a medzitým zmixujeme jahody, pridáme pomarančovú šťavu a 2 PL cukru. Všetko zmixujeme na hladký šerbet. Cestové misky opatrne vyberieme z formičiek a poukladáme ich na tanier. Zo šerbetu vytvarujeme guľky a naplníme ním upečené „šálky“. Šerbet vydrží uzatvorený v mrazničke asi týždeň, stratí však zo svojej jemnosti.

Žiadne komentáre: