12. 5. 2012

Základný francúzsky zálev

3 lyžice slnečnicového alebo olivového oleja, 2 lyžice kyslého bieleho vína., 2 lyžice octu., pár kvapiek neenergetického tekutého sladidla., štipka mletej sladkej červenej papriky., štipka mletého čierneho korenia., soľ.,
Všetky súčasti zmiešame a zalejeme šalát. Môžeme pridať 1 strúčik pretlačeného cesnaku, štipku mletej štipľavej červenej papriky a zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno. Na hlávkový alebo rajčiakový šalát sa hodí francúzsky zálev, do ktorého pridáme malé množstvo rozotretého roquefortu (Niva). Do šalátov s mäsom pridávame aj strhaný chren. Francúzsky zálev možno miešať aj s majonézou alebo kečupom.
(2 porcie / 1 porcia 553 kJ - 132 kcal., B - 0,0 g., T - 14,7 g., S - 0,0 g)

Žiadne komentáre: