11. 5. 2012

Hydinový šalát s chrenom

200 g kuracieho alebo morčacieho mäsa z pŕs., 1 hlávka šalátu., 1 vajce., 2 rajčiaky., voda., soľ., 
Zálev: 1 lyžica majonézy., 2 lyžice jogurtu., 1 lyžička jemne nastrúhaného chrenu., 1 lyžička kečupu., 1 lyžička koňaku (nemusí byť)., mleté čierne korenie., soľ.,
Kuracie alebo morčacie prsia varíme asi 45 minút v posolenej vode Zmiešame majonézu, jogurt, strúhaný chren, kečup, koňak, mleté biele korenie, soľ. Z mäsa odstránime kožu a kosti a nakrájame z neho tenké plátky. Necháme vychladnúť. Umytý šalát pokrájame na hrubšie rezance a uložíme na sklené taniere. Navrch dáme mäso a zalejeme zálevom. Ozdobíme vajcom uvareným na tvrdo a rozkrojeným na štvrtky a rajčiakmi pokrájanými na plátky. Podávame s chlebom.
(2 porcie / 1 porcia 636 kJ - 152 kcal., B - 19,2 g., T 6,3 g., S - 4,6 g)  

Žiadne komentáre: