6. 5. 2012

Mexický miešaný šalát

120 g vareného, pečeného alebo grilovaného chudého mäsa (prípadne zvyšky mäsa)., 60 g uvarených mäkkých zrniek kukurice., 2 kapie., 1 malá uhorka., 1 rajčiak., 30 g jogurtu., 10 g majonézy., 1 lyžička octu., žerucha., pažítka alebo zelená petržlenová vňať., 1 citrón., mleté čierne korenie., soľ.,
Mäso, uhorku, rajčiak a kapie pokrájame na hrubé rezance, pridáme zrnká kukurice. Všetky ostatné zložky zamiešame a nalejeme na šalát. Necháme v chlade 2 hodiny odstáť. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
(2 porcie / 1 porcia 963 kJ - 230 kcal., B - 1,0 g., T - 12,0 g., S - 7,0 g)

Žiadne komentáre: