5. 5. 2012

Holandský vajcový šalát s karfiolom

1/2 karfiolu., 2 rajčiaky., 1/2 hlávky šalátu., 2 vajcia uvarené na tvrdo., 1 lyžica majonézy, 1/2 lyžičky horčice., 1/2 pohára jogurtu., 1/2  lyžičky mletej sladkej papriky., 1/2 lyžičky polievkového korenia.,mleté čierne korenie., neenergetické umelé sladidlo., voda., 1/2 lyžičky soli.,
Karfiol uvaríme v posolenej vode, ocedíme a rozoberieme na ružičky. Majonézu dobre premiešame s prísadami, soľou horčicou,, jogurtom, mletou sladkou červenou paprikou., polievkovým korením, mletým čiernym korením a neenergetickým umelým sladidlom. Na misu uložíme striedavo ružičky karfiolu, umytý hlávkový šalát nakrájaný na tenké rezance, štvrtky rajčiakov a štvrtky uvarených vajec. Polejeme majonézou. 
(2 porcie / 1 porcia 754 kJ - 180 kcal., B - 12,0 g., T - 11,0 g., S - 9,0 g)

Žiadne komentáre: