16. 6. 2010

Fazuľová polievka s údeným mäsom

300 koreňovej zeleniny, 200 g tmavej fazule, 150 g údeného mäsa, 150 g zemiakov, olej, soľ, celé čierne korenie, bobkový list, mletú červenú papriku

300 koreňovej zeleniny, 200 g tmavej fazule, 150 g údeného mäsa, 150 g zemiakov, olej, soľ, celé čierne korenie, bobkový list, mletú červenú papriku fazuľu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody. potom ju uvaríme do polomäkka. očistenú zeleninu pokrájame na malé kocky a prudko orestujeme v hrnci na oleji. pridáme mletú červenú papriku, soľ, celé čierne korenie a bobkový list, zmiešame, zalejeme vodou, prisypeme predvarenú fazuľu a spolu varíme asi tridsať minút. potom do hrnca pridáme nakrájané zemiaky a údené mäso a varíme do zmäknutia. hotovú polievku dochutíme soľou, korením a môžeme zjemniť smotanou.

Žiadne komentáre: