30. 6. 2010

Cesnakový osúch

3/4 kg polohrubej múky, 4 uvarené zemiaky v šupke, 1 lyžička kávová soli, 1/2 lyžičky kávovej kryštálového cukru, 1/2 kvasnice, kmín

Do misy si dáme múku, uvarené postrúhané zemiaky, soľ, kmín, kvasnice, cukor a zalejeme teplou vodou. Vymiešame cesto (riedke), necháme vykysnúť. Potom vylejeme na vymastený plech a upečieme, najskôr 15 min na 150°C, potom pridáme na maximum. Počas pečenia premastíme vrch olejom, alebo masťou. Keď je osúch upečený, vytiahneme a potrieme roztlačeným cesnakom s olejom. Zakryjeme mokrou utierkou a na to dáme suchú a necháme vychladnúť. Pred krájaním to môžeme ešte trochu posoliť.

Žiadne komentáre: