20. 1. 2010

Rybárske rezy

Postup: I. cesto: Upečieme biely piškótový plát z 5 vajec na veľký plech ako na roládu.
II. cesto: 8 vajec, 28 dkg kryštálového cukru, 28 dkg orechov, 5 dkg hrozienok,3 polievkové lyžice žemľových omrviniek, 1/2 balíčka prášku do pečiva.Žĺtky šľaháme s troškou vody a asi s 2/3 cukru,pridáme mleté orechy,posekané hrozienka, žemľové omrvinky, prášok do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so zvyšným cukrom. Upečieme v mierne teplej rúre vo veľkom plechu.
Plnka: 3 celé vajcia a 15 dkg práškového cukru šľaháme nad parou, pridáme kakao, keď zhustne odložíme, do trochu vychladnutej zmesi zašľahávame po plátkoch 35 dkg masla, dobre prešľaháme. Biely plát potrieme ríbezľovým džemom, na to položíme orechový plát, natrieme plnku a na vrch nastrúhame čokoládu.

Žiadne komentáre: