20. 1. 2010

Biela zamatová roláda

Suroviny: 6 bielkov,5 polievkových lyžíc kryštálového cukru,3 navŕšené polievkové lyžice„Gustinu“ (maizena), 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 6 žĺtkov.
Postup:Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh,primiešame žĺtky,maizenu,sódu bikarbónu, zmes upečieme na plechu vyloženým papierom.
Plnka: 3 dcl mlieka, 3 polievkové lyžice polohrubej múky, 1 balíček vanilkového cukru; uvaríme hustú kašu, do skoro vychladnutej pridávame 25 dkg masla vymiešaného s 10 dkg práškového cukru. Túto dobre vyšľahanú zmes rozdelíme napoly, do jednej polovice primiešame kakao. Z upečeného plátu opatrne stiahneme papier, natrieme kakaovú, na to bielu plnku, zatočíme, potrieme zvyškom plnky a jemne posypeme kokosovou múčkou alebo mletými orechmi.

Žiadne komentáre: