2. 10. 2016

Muffiny so sušeným ovocím

250 g hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL mletej škorice, 120 g sušeného ovocia (marhule, jablká, hrozienka), 50 g posekaných orechov, 12 sušených sliviek, 2 PL rumu, 1 vajce, 100 g hnedého cukru, 80 ml oleja, 250 g acidofilného mlieka, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na plechu, škoricový cukor na posypanie
Sušené marhule a jablká umyjeme v teplej vode, necháme odkvapkať, osušíme a nadrobno pokrájame. Hrozienka a sušené slivky umyjeme, pokvapkáme rumom a necháme napučať. Vajce, cukor, olej, acidofilné mlieko a hrozienka dobre premiešame, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, škoricou, pokrájaným sušeným ovocím, orechmi a opäť dobre premiešame. Do pripravených jamiek na plechu dáme do 1/2 cesto, do každej vložíme slivku, doplníme cestom do 2/3 jamky a upečieme. Pečieme 25 minút pri teplote 170°C. Mierne vychladnuté muffiny vyberieme z jamiek a ešte teplé posypeme škoricovým cukrom. 

Žiadne komentáre: