250
g hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny,
1 ČL mletej škorice, 120 g sušeného ovocia (marhule, jablká,
hrozienka), 50 g posekaných orechov, 12 sušených sliviek, 2 PL
rumu, 1 vajce, 100 g hnedého cukru, 80 ml oleja, 250 g acidofilného
mlieka, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na
plechu, škoricový cukor na posypanie
Sušené
marhule a jablká umyjeme v teplej vode, necháme odkvapkať, osušíme
a nadrobno pokrájame. Hrozienka a sušené slivky umyjeme,
pokvapkáme rumom a necháme napučať. Vajce, cukor, olej,
acidofilné mlieko a hrozienka dobre premiešame, pridáme múku
zmiešanú s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, škoricou,
pokrájaným sušeným ovocím, orechmi a opäť dobre premiešame.
Do pripravených jamiek na plechu dáme do 1/2 cesto, do každej
vložíme slivku, doplníme cestom do 2/3 jamky a upečieme. Pečieme
25 minút pri teplote 170°C. Mierne vychladnuté muffiny vyberieme z
jamiek a ešte teplé posypeme škoricovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára