18. 10. 2016

Zemiaková roláda z hlivou

200 g hlív, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 500 g mletého mäsa, mleté čierne korenie, cesnak, oregáno, 1 kg varených zemiakov, soľ, vajce, 3 lyžice škrobovej múčky, 150 g hrubej múky, petržlenová vňať, 1 vajce na potretie rolády.
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájané hlivy a spolu podusíme. Zmes pridáme k mletému mäsu, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a dobre premiešame. Zemiaky prelisujeme, osolíme, pridáme vajce, škrobovú múčku a preosiatu múku. Spracujeme vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme na plát a potrieme ho mäsovou zmesou. Zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme. Podávame s dusenou zeleninou alebo so zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: