4. 10. 2016

Rezy Rigoletto

250 g masla, 120 g práškového cukru, 360 g hladkej múky, malinový džem,
Plnka: 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 200 g hrozienok, 150 g posekaných orechov, 200 g posekaného kandizovaného ovocia,
Krem: 3 vajcia, 300 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 250 g masla,
Poleva: 1 čokoláda na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku,
Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vymiesime cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a napoly upečieme. Teplé, čiastočne upečené cesto potrieme malinovým džemom.
Plnka: Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista. Penu nad parou zohrejeme, odstavíme a opatrne vmiešame posekané orechy, kandizované ovocie a hrozienka. Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme dopiecť do rúry.
Krém: 3 vajcia, práškový cukor a kakao vymiešame dotuha nad parou. K vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.

Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme, spolu s maslom rozpustíme nad parou a vymiešame hladkú polevu, ktorú opatrne natrieme na plnku. Necháme stuhnúť, potom pokrájame.

Žiadne komentáre: