4. 10. 2016

Bravčová sviečkovica s plnkou

600 g bravčovej sviečkovice soľ mleté čierne korenie olej 100 g syra Niva 40 g pomletých orechov 100 g šunky jednu menšiu červenú papriku petržlenovú vňať
Bravčové mäso nakrájame na dlhšie kúsky, rozklepeme ich, posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Červenú papriku očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Syr nahrubo nastrúhame a zmiešame s pomletými orechmi. Na rozklepané mäso rozložíme kúsky petržlenovej vňate, navrstvíme nastrúhaný syr s orechmi, nakrájanú červenú papriku a mäso preložíme napoly. Obalíme v šunke. Takto pripravené preložíme do misy na pečenie vymastenej olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre tridsať až štyridsať minút. 

Žiadne komentáre: