4. 10. 2016

Tvarohový koláč s mrveničkou

300 g hladkej múky, 150 g masla, 80 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli,
Plnka: 120 g masla, 800 g mäkkého tvarohu, citrónová šťava, 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 80 g Zlatého klasu, 2 vanilínové cukry,
Mrvenička: 200 g masla, 300 g polohrubej múky, 200 g cukru,
Z masla, múky, cukru, vajca a zo štipky soli pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Prenesieme ho na vymastený, múkou vysypaný plech a vložíme piecť do vyhriatej rúry na 10 minút. Vyberieme ho a necháme vychladnúť. Potom na cesto rozotrieme plnku. Posypeme mrveničkou pripravenou zmiešaním múky, masla, cukru a vložíme do rúry piecť na 35 až 40 minút.
Plnka: Maslo s cukrom vymiešame. Pridáme tvaroh, vanilínový cukor, Zlatý klas, celé vajcia, citrónovú šťavu a spolu premiešame.

Žiadne komentáre: