2. 10. 2016

Kakaové muffiny

230 g hladkej múky, 20 g pšeničných klíčkov, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 CL sódy bikarbóny, 2 PL kakaa, 2 PL postrúhanej čokolády, 50 g mletých orechov, 1 vajce, 120 g kryštálového cukru, 80 ml oleja, 1 PL rumu, 150 g bieleho jogurtu, 100 g acidofilného mlieka, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na plechu, šľahačka a čokoládová ryža na ozdobenie
Klíčky nasucho opražíme a čokoládu nahrubo postrúhame. Vajce, cukor, olej, rum, jogurt a acidofilné mlieko dobre premiešame, pridáme múku zmiešanú s pšeničnými klíčkami, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, kakaom, čokoládou, orechmi a opäť dobre premiešame. Do pripravených jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Pečieme 20 minút pri teplote 175°C. Po miernom vychladnutí muffiny vyberieme z jamiek, už vychladnuté ozdobíme šľahačkou a posypeme čokoládovou ryžou.

Rada – Muffiny môžeme rozkrojiť, naplniť šľahačkou a drobným ovocím (jahody, maliny), ozdobiť šľahačkou a posypať práškovým cukrom. Ak muffiny chystáme na detskú oslavu, môžeme ich ozdobiť menovkou z marcipánu alebo len jednoducho posypať zmesou práškového cukru a kakaa.

Žiadne komentáre: