230
g hladkej múky, 20 g pšeničných klíčkov, 2 ČL kypriaceho
prášku, 1/2 CL sódy bikarbóny, 2 PL kakaa, 2 PL postrúhanej
čokolády, 50 g mletých orechov, 1 vajce, 120 g kryštálového
cukru, 80 ml oleja, 1 PL rumu, 150 g bieleho jogurtu, 100 g
acidofilného mlieka, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie
jamiek na plechu, šľahačka a čokoládová ryža na ozdobenie
Klíčky
nasucho opražíme a čokoládu nahrubo postrúhame. Vajce, cukor,
olej, rum, jogurt a acidofilné mlieko dobre premiešame, pridáme
múku zmiešanú s pšeničnými klíčkami, kypriacim práškom,
sódou bikarbónou, kakaom, čokoládou, orechmi a opäť dobre
premiešame. Do pripravených jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto a
upečieme. Pečieme 20 minút pri teplote 175°C. Po miernom
vychladnutí muffiny vyberieme z jamiek, už vychladnuté ozdobíme
šľahačkou a posypeme čokoládovou ryžou.
Rada
– Muffiny môžeme rozkrojiť, naplniť šľahačkou a drobným
ovocím (jahody, maliny), ozdobiť šľahačkou a posypať práškovým
cukrom. Ak muffiny chystáme na detskú oslavu, môžeme ich ozdobiť
menovkou z marcipánu alebo len jednoducho posypať zmesou práškového
cukru a kakaa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára